St. Emmaus Eindhoven, Genneperweg 11, 5654 AG Eindhoven 040-2527527 info@emmauseindhoven.nl Markt open op zaterdag, van 10:00-13:00.

Organisatie

Contactadres

STICHTING EMMAUS EINDHOVEN

Management: Jeroen en Sonja

Adres: Genneperweg 11 5654 AG Eindhoven

Telefoon: 040-2527527

Emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Elke Zaterdag is de markt/kringloopwinkel geopend van 10:00 uur - 13:00 uur

Op Zondag en Maandag zijn wij gesloten.

Gesloten op Koningsdag, zaterdag 27 april 2019!

Wilt u goederen bij ons afgeven?

Graag, maar géén spullen die voor de stort zijn bedoeld, en alleen op deze dagen/tijden:

Dinsdag tot en met Vrijdag: 09:00 uur - 16:00 uur

Wilt u goederen of inboedels laten ophalen?

De ophaaldienst is bereikbaar van dinsdag t/m zaterdag van 08:30 uur tot 16:00 uur.

Meer info? Zie menu Organisatie rechts of neem gewoon contact met ons op.

Een bijzondere woon- werkgemeenschap. 

Leven in een gemeenschap is meer dan leven met meerdere mensen in een huis. Samenleven vraagt betrokkenheid van alle bewoners. Alle mensen moeten elkaar respecteren en van iedereen wordt verwacht dat zij zich verbinden aan de geldende regels en actief bijdragen aan het algemeen belang van de gemeenschap.

Als iemand deelneemt aan de gemeenschap in Eindhoven geeft hij/zij zijn/haar recht op een uitkering op. Van elke bewoner wordt verwacht dat hij/zij zal meewerken in het kringloopbedrijf. Het werken is een integraal onderdeel van het verblijf bij Emmaus Eindhoven. Het stelt bewoners in staat om een dagritme op te bouwen, werkervaring op te doen, opnieuw respect voor zichzelf en anderen  te verkrijgen met als doel vanuit zichzelf een reïntegratie in de maatschappij te bewerkstelligen en kansen voor de toekomst te creëren. Alle bewoners werken op verschillende plekken binnen de organisatie: goederen ophalen en-of bezorgen, sorteerwerk, onderhoud van tuinen en gebouwen en diverse taken in het huishouden van de woongemeenschap.

Stichting Emmaus Eindhoven is een organisatie die niet verbonden is aan religie maar als uitgangspunt heeft het gedachtegoed van haar grondlegger Abbé Pierre. Iedereen is welkom bij Emmaus Eindhoven. Toch zijn er situaties denkbaar waarin wij geen passende hulp of opvang kunnen bieden. Bijvoorbeeld als de zorgvraag te groot is of wanneer de veiligheid en stabiliteit van de gemeenschap in het gedrang komen.

Een nieuw begin!

Zit je in een probleemsituatie en je wilt een stap zetten om daaruit te komen, dan kan Emmaus een plek zijn waar je die stap kunt zetten. We bieden een plek voor wie dak- en thuisloos is. Een woon- en een werkplek. Je woont samen met anderen, ook komend vanuit een probleemsituatie en met mensen die uit idealisme hebben gekozen voor een leven bij Emmaus. Je werkt mee in het kringloopbedrijf die voor onze woon- werk gemeenschap de bron van inkomsten is.

Bij Emmaus ontvangt de vaste bewoner kost en inwoning en wekelijks zakgeld. Ook wordt ervoor gezorgd dat de ziektekostenverzekering goed geregeld is. Emmaus reserveert vakantiegeld en spaargeld voor je. Emmaus biedt daarnaast ook ruimte voor eventuele begeleiding van buitenaf. Door de combinatie van wonen en werken bouw je weer een regelmaat op en word je, naar eigen mogelijkheden, mede verantwoordelijk voor de gang van zaken. Dat kan goed zijn voor je gevoel van eigenwaarde. Tegelijkertijd heb je de rust om weer naar de toekomst te kijken en een plan te maken voor hoe je je leven verder oppakt. Belangrijk is dat je met anderen wilt samenwonen. Ook mag er geen sprake meer zijn van een nog steeds voortdurende of te ernstige psychische problematiek. 

Indien u een aankoop heeft gedaan op onze markt of op Marktplaats kunnen wij tegen een vergoeding uw gekochte goederen bij u thuis bezorgen. Wij rekenen een basisbedrag dat geldt voor elk eerste artikel wat door u is aangekocht. Voor elk opvolgend artikel wordt vijf euro extra in rekening gebracht. Deze bezorgkosten kunt u bij aankoop van uw goederen of, na overleg, aan de chauffeur voldoen.
 

Bezorgkosten:
10,00 euro binnen de gemeente Eindhoven en Aalst*
15,00 euro Veldhoven, Waalre, Geldrop, Nuenen*
20,00 euro Heeze, Mierlo, Helmond, Best*

*(plus 5,00 euro voor elk volgend artikel)

Alles daarbuiten in overleg met de verkoper en/of planner.

Houdt u er rekening mee dat uw spullen tot bij u aan de deur worden bezorgd. Moeten er spullen naar boven of woont u op een flat of tehuis, geef dat dan s.v.p. door aan de persoon waarmee u de bezorg afspraak maakt. Zo komen wij niet voor verrassingen te staan!

Je zoekt een andere manier van leven en je streeft naar een wereld waarin plaats is voor mensen die nu in de knel zitten, dakloos zijn of geen verblijfspapieren hebben? Bovendien wil je zorgvuldig om gaan met het milieu, samen wonen en werken spreekt je aan? Dan willen we jou graag leren kennen, want Emmaus zoekt regelmatig ondernemende geesten voor haar woon- en werkgemeenschappen.

Heb je idealen en ambities? Wil je samen met anderen de verantwoordelijkheid dragen voor een bijzonder initiatief? Misschien is Emmaus Eindhoven dan de plek.

U helpt ons door goederen die u niet meer gebruikt, maar nog wel in goede staat en verkoopbaar zijn, bij ons aan te bieden. Daarmee helpt u de woon- werkgemeenschap Emmaus Eindhoven én de goede doelen die zij steunt. Bovendien dragen we op deze manier beide een steentje bij aan het behoud van een beter milieu.


Heeft u nog verkoopbare spullen over en gunt u uw spullen een tweede leven? Help ons, anderen én het milieu door uw spullen aan te bieden bij onze goederenontvangst aan de Genneperweg 11 in Eindhoven.  

Zie Praktische gegevens voor tijden en andere contactgegevens.