St. Emmaus Eindhoven, Genneperweg 11, 5654 AG Eindhoven 040-2527527 info@emmauseindhoven.nl Markt open op zaterdag, van 10:00-13:00

Vrijwilligers

Naast de bewoners zijn binnen Emmaus Eindhoven vele vrijwilligers werkzaam en nodig om vorm te geven aan een plek als deze. Veel vrijwilligers werken één of meerdere dagdelen per week mee in het kringloopbedrijf. In sommige gevallen is het vrijwilligerswerk onderdeel van een reïntegratie traject of kan het een taakstraf betreffen. Een groot deel van de vrijwilligers wil graag bijdragen aan de doelstellingen van Emmaus Eindhoven. Daarnaast is er een kerngroep, die verantwoordelijk is voor de dagelijkse dingen omtrent wonen en werken binnen de organisatie. Aan medewerkers uit de woongroep kunnen verantwoordelijkheden gedelegeerd worden. 

Alle mensen binnen de organisatie, kerngroep, bewoners en vrijwilligers komen uit verschillende achtergronden en brengen een diversiteit aan kwaliteiten en ervaring met zich mee. Samen maken ze Emmaus Eindhoven mogelijk!

Emmaus Eindhoven heeft een groep vrijwilligers, die met veel inzet en plezier meewerken in onze kringloopactiviteiten. Ze werken mee aan een betere wereld, hebben een leuke en zinvolle dagbesteding en ontmoeten er andere mensen. Ook mensen die op de reguliere arbeidsmarkt wat minder kansrijk zijn, kunnen vaak heel goed bij een Emmausgroep aan de slag. Dat kan een goede manier zijn om werkervaring op te doen in een prettige en sociale omgeving.

De werkzaamheden zijn divers. Bewoners en vrijwilligers halen goederen bij mensen thuis op en sorteren kleding, meubels, elektra, huishoudelijke spulletjes, boeken en platen en zetten deze in de winkel. Sommige vrijwilligers zijn ook actief als bestuurslid of assisteren tijdens de verkoopuren.. Genoeg te doen dus!

Een aantal werkzaamheden is lichamelijk zwaar, bijvoorbeeld het ophalen en versjouwen van meubelen. Voor andere werkzaamheden geldt dat niet of veel minder. Enthousiasme is natuurlijk vereist en ook een regelmatige beschikbaarheid qua tijd.

Kun je je vinden in de doelstelling die Emmaus Eindhoven nastreeft en wil je een steentje bijdragen aan een betere wereld? Dat kan! Voor al uw vragen neem je contact op: telefonisch via 040-2527527 of via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.